Vijesti

Restoran i caffe bar Škola: Virovitički model studentske prehrane jedinstven u Hrvatskoj

U pripremi hrane ne koriste se aditivi i konzervansi, a sve namirnice su domaćeg podrijetla, pretežno s područja Virovitičko-podravske županijel.

Virovitičko-podravska županija hrvatski je rekorder po izgradnji osnovnih i srednjih škola, ali i jedinstveni primjer u Hrvatskoj kako omogućiti svojim studentima vrhunsku prehranu po povoljnim cijenama. Iako je studentska prehrana u nadležnosti Ministarstva znanosti, Virovitičko-podravska županija je radi podizanja studentskog standarda u županiji i regiji sama odlučila izgraditi studentski restoran. Prije tri godine županija jeosnovala svoju tvrtku Terra Slavonica d.o.o. i uložila 4,5 milijuna kuna u izgradnju najsuvremenijeg studentskog restorana u Slavoniji.To je ujedno i jedini restoran u Hrvatskoj koji je u županijskom vlasništvu.

Restoran Škola zapošljava pet djelatnika, a zahvaljujući savjetima, edukaciji i tehničkoj pomoći nadaleko poznate udruge Gastronomadi ,osoblje restorana usavršilo se u kuhanju vrhunskih autohtonih jela. U pripremi hrane ne koriste se aditivi i konzervansi, a sve namirnice su domaćeg podrijetla, pretežno s područja Virovitičko-podravske županije.

Skola2

“U ovom restoranu nema mjesta juhama iz vrećice i drugim dodacima jelu, samo ručno rađeni prirodni temeljci. Kod nas je juha od šampinjona uistinu napravljena od šampinjona, jedino prirodno i hrvatsko prolazi kod nas. Restoran svakodnevno miriše po svježe pečenom domaćem kruhu, a sva tjestenina je ručno rađena“, ističe Igor Andrović, direktor županijske tvrtke Terra Slavonica d.o.o. koja upravlja restoranom.

Skola4

“Studenti više nisu mogli čekati i odlučili smo preuzeti stvar u svoje ruke. Danas, nakon tri godine projektiranja i gradnje, virovitički studenti imaju prekrasan restoran, a što je još bitnije, i kvalitetnu prehrane. Naš cilj svakako je podizanje studentskog standarda u županiji i regiji te se planira i gradnja Studentskog doma sa 110 ležajeva, projekti su već gotovi, a izdana je i građevinska dozvola“, rekao je virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić. (www.vpz.hr)

6. Lipnja, 2014.

Vaše mišljenje nam je važno!

pošaljite ga ovdje